Experimenteren met de nieuwe ‘baked feta pasta’ trend

De baked feta pasta trend was heel populair op Instagram en Tiktok de laatste weken, maar nu is het tijd voor iets nieuw. Verschillende foodies zoals Chloé Lauwers houden heel erg van goed eten en drinken en zijn aan de slag gegaan met de trend. Ze hebben hun eigen variatie gemaakt van de pasta trend.

GIF

De meningen over de Baked Feta pasta zijn verdeeld. Er verschijnen artikels over hoe lekker en simpel de pasta wel niet is. Terwijl sommige personen de pasta thuis uitproberen en de combinatie tomaat en feta te zuur vinden.

De gouden combinatie: ricotta en honing

De foodie Chloé Lauwers heeft op haar instagram chloékookt een nieuwe versie gemaakt van de ‘baked feta pasta’. Ze heeft haar eigen draai gegeven aan het recept. Zo heeft Chloé meer groenten en kruiden toegevoegd zoals spinazie en basilicum. De feta heeft ze vervangen door ricotta. Voor de liefhebbers heeft ze ook een zoete toets toegevoegd door er een lepel honing onder te mengen.

Chloé postte het receptje begin maart op haar populaire Chloékookt Instagram account. Daar deelt ze verschillende recepten van zichzelf. Haar Instagramaccount heeft 58 duizend volgers en daarmee bereikt ze veel mensen met haar ideeën. Ze deelt ook haar restaurant ervaringen en geeft tips over restaurants die zeker de moeite waard zijn.

Pasta met smeuïge Boursin en bacon

JAN magazine was al fan van de originele Baked feta pasta trend en vond een opvolger voor de geliefde trend, de Baked Boursin pasta.  Het gerecht is zoals ze het zelf zeggen lekker en simpel. Ze gebruikten Boursin in de plaats van de feta. Op de site staat er ook een handig instructiefilmpje. Voor wat extra smaak voegden ze een paar scampi’s toe die mee in de ovenschotel gingen met de tomaten en de Boursin.

Crunchy kip en cream cheese

De variatie met crunchy kip en cream cheese heeft de blogger Jhulst uitgevonden en geplaatst op haar blog ‘the not so creative cook’. Ze maakte de baked feta pasta met een twist en vond de hype helemaal de moeite. Ze begon haar gerecht met kersttomaatjes en feta. Toen voegde ze nog spinazie, roomkaas en gepaneerde kip toe. De saus zag er smeuïg uit en ze schreef zelf dat ze het gerecht zeker nog eens opnieuw ging maken. Ze voegde ook een handig instructie filmpje toe aan haar blog.

Plaats een reactie